Cave

Новини

Лошо време и добри приятели на Узана!

Почистване
Зимата си отиде, снегът на Узана се стопи, а зеленината все още не се е разлистила и по красивата поляна се показаха нелицеприятните остатъци от туристическите посещения. Хубавото е, че местността има и своите приятели, които обичат не само да се възхищават от природата, но и да й помагат.
 
Силният и студен вятър в събота не попречи на членовете на Спортен клуб „Орловец-Екстремум” – Габрово да направят предпразнично почистване на Узана, посветено и на Седмицата на гората. Заедно с момчетата и момичетата в акцията се включи и англичанинът Алън от село Камещица, който от доста време е член на пещерняческия клуб и е влюбен в страната и природата ни. Малко попримръзнали, но удовлетворени от направеното, пещерняците се стоплиха с по чаша билков чай и се радваха, че денят за тях е бил смислен и ползотворен. Не, не са поместили с усилията си планината, но са направили нещо хубаво, нещо истинско, нещо за другите и за Узана,  из която много обичат да бродят през всеки сезон.  
 
Акцията беше осъществена със съдействието на Посетителски информационен център „Узана” при Община Габрово, а събраните чували с отпадъци бяха извозени благодарение на хотелиери от местността.
 
 Photo0168
 
Photo0169
 
Photo0175
 
IMG 2924
 
IMG 2925